Francoska solata je klasična zelenjavna solata. Vsebuje krompir, korenje, kisle kumarice, grah, jajca in pa majonezo, po želji pa še začimbe. Francoska solata je bila prvič predstavljena okoli leta 1860 v Moskvi, izumil pa jo je Belgijec po imenu Lucien Oliver, ki je v tistem času vodil restavracijo po imenu Hermitage v Moskvi. Od tod tudi izhaja vedno aktualna francoska solata, ki pa jo po celem svetu tudi znana pod imenom ruska solata oziroma “Russian salad”. Najdemo jo skoraj v vseh trgovinah že pripravljeno, prav tako pa jo najdemo na mizah družin med praznikih, prav tako pa jo imajo v nekaterih trgovinah že pripravljeno.
Dandanes si piknik brez francoske solate, težko predstavljamo, odlična pa je tudi ob številnih drugih priložnostih. Seveda verjetno veste, da je najboljša francoska solata tista, ki je pripravljena doma. Prav zaradi tega razloga je Natureta, ustvarila Naturetino mešanico zelenjave, ki vsebuje grah, krompir in korenček. S posebno tehniko zamrzovanja, sestavine ohranijo svojo hranilno vrednost in svežino, zato je z vrečko Natureta priprava zelo preprosta. Prav tako pa je vrečka lahko odlična tudi za mnoge druge juhe, solate in druge jedi. Za pripravo rabimo krompir, korenček in grah ki ga lahko nadomestimo z vrečko Natureta, prav tako pa potrebujemo jajca in majonezo. Za boljši okus, pa lahko po želji tudi dodamo različne začimbe kot so sol, poper ali limonin sok. Francoska solata pa je prav tako, lahko pripravljena iz sveže zelenjave, tako da najprej krompir operemo ga olupimo in narežemo na manjše kose, ki jih potem skuhamo v vreli vodi. Korenček in grah dobro operemo in kuhamo ločeno v slani vodi. Skuhamo tudi jajca, ki jih nato olupimo in pustimo stati približno 8 do 10 minut. Za konec pa potrebujemo majonezo. Zelenjavo, ki mora biti na majhnih koščkih, skupaj damo v lonec ter dodamo jajca in majonezo. Pomembno je da zmešamo z žlico, da zelenjava ostane na isto velikih kosih, za konec pa lahko dodamo začimbe po želji.